media_140x140_1.gifmedia_105x140_1.gifmedia_105x105_1.gifmedia01.gif
media02.gif
media_140x105_1.gif
media_105x105a_1.gif

Vélemények, hozzászólások:
media@lico-art.hu


Kulturális, zenei programokról bővebbet a www.sambosi.hu,

Bemutatkozó

A város mocska

Prága - rulez!!!

"ARENA PLAZA, ahol a trend születik" - van mit dolgozni még ezen

Józsefváros mélyén, ahol a házak összebújnak...

Király utcai gusztustalanságok

Te Szent János Kórház! Atyaég!

Amerre fű nem, csak a szar terem... Felkapott környékek siráma

Linkajánló a javából

Mindenhonnan: művész-világ, A38-as hajó, emmaportal, Nádorfi Krisztina rajongói oldala, Millenáris, szigg.net, stb.

Hová, de hová menjünk???

Szerdán kezdődik a 13. SAMBOSI JAZZ FESZTIVÁL a Belvárosban

El Camino real ORSZÁGÚT

Bécsi impresziók

Bécs, noheimal: most épp Rembrandttal randiztunk

Bécsben újra: Provence-tól Egyiptomig

"Édes hazám, fogadj magadba": Dunakanyar

"Édes hazám, fogadj magadba" - Andocs

Brüsszeli hangulatok 2007- nekik - szokatlanul meleg nyarán

"Édes hazám, fogadj magadba" - Székesfehérvár

Bécsi szelet fél napra

Krakkó kis hideg falatokban - megsózva Wielickával ;-)

Auschwitz - nagyon szubjektíven

PÁRIZSi vegyes felvágott ;-))

Versailles - a pompa szinte agyon nyom

PÁRIZS a Pékek, Álmok, Rue-k, Illatok, Zenék, Stílusok egyvelege

Prága fölött az ég szivárvánnyal

Romanticseh vártúrák

Rovinj - ékszerdoboz a templom alatt

Spanyolország: mór mámor, Don Quijote, Andalúzia, Gaudí - és most már Woody Allen -Barcelonája

Franciaország ékköve: az Azúrpart

Olaszország mindig sok mediterrán örömöt kínál

Szem-szájnak, fülnek ingere

Nyomokban még Klimtet is tartalmaz

Porzik a siker útján a Spamalot-vágta

Nagyon szegények lettünk - Vekeredi László halálára (1924-2009)

Bevadult karácsony

Tág és színes a Vodka-univerzum...

Pulykát tekercseltem - karácsonyra is jó lett

Térdre borult Budapesten Leonard Cohen

Nem várt már az indián nyár beköszöntéig Cseh Tamás

Bélszín carpaccio meg a többiek : a guszta hidegtálak bármelyik évszakot feldobják

Válságkonyha juszt is jó ízekkel, ötletekkel !

RADNÓTI MIKLÓS: 100

Rántott csibe takarékos-finoman

Az a jó öreg pogácsa évezredeket köt át

Lévai Katalin kliséinek kiskertje

Flekken medvetalpakon

Stroganoff-bélszín: az egyszerű luxus

A nagy ünnepi sertéspörkölt

A tavasz nyerő párosa: fejessaláta tojásos nokedlivel...

Kocsonya - hideg napok vigasza

Mint maceszgombóc a Vatikánban....

Megkegyelmeztünk Malackának - nem került a gulyáslevesbe!

Fejjel Allahnak

Szezám csukódj! Kínai kel, karfiol csőben sütve

Töltöttkáposzta uram módjára

Magyaros minestrone után hungarikum rétes

Bableves csipetkével - sörkorcsolya felső fokon

Bombay alu Budapesten

Hrabal szárnyacskái San Francisco-ig repítenek

PC helyett PK: politikai konyha, ahol én zsidózok...

Sajtos guba, a kaják nyári Mikulása

Caesar-saláta (magyar kisöccsei)

Polpették magyarítva - sajttól borzas húsgombóckák

Dávid hala

In mermoriam Darvas Iván 1925-2007

Csíkosiszta csirkemájak, vörösborban úszó szivek

Lángos paradicsom leveskével

Brassói aprópecsenye ürügyén erdélyi emlékek

Alain Delon és Mireille Darc együtt járták Madison poros útjait a Champes-Elysées-n

Retro: "A krumplileves, az legyen kromplileves" - antinosztalgia a 3.60-as kenyér korából

SünDisznó az asztalon

Fogyókúrás csirke Stahl-ruhában

Palacsinta: a miénk aztán igazán röpül - a goffrink meg kockáshasú ;-))

Lasagne - jó magyarosan pulykából, a Hálaadás Napja főszereplőjéből

Újházy-variációink és a francia kapcsolat

Vega-gyönyör Dóritól: rántott sajt és gombafejek

Mit rejt a háromlábú csirke hasa?

Csak jó tökösen!

Fokhagyma, vámpírok - Vámpírok bálja

Lecsó (avagy Oscar-díjasan L`ecsó :-)), gyuvecs - éhhalál elleni gyorsbevetésű csodafegyver!

Barcelona töltött paprikája meg a miénk - két külön ízvilág

Bella Itália! (pár falatnyi belőled, egy szerény magyar hűtőből...)

Túrógombóc frissítve, óhohohóóó!

Márquez, Dél-Amerika forró szíve

Kusz-kusz és perzsaszőnyegek - az arab világ ajándékai

Sólet, az a kis light-os ;-) finomság

Popey, a spenót-fan tengerész

Szent-Györgyi Albert és a paprikás csirke meséje

Dobverők a tepsiben

Pizzára fel avagy tésztaság tényleg fél egészség!

Gomba: az étkek kalapos nagyasszonya

Stefánia, Te drága, annyian szeretnek!

Gyökérkezelés

Massát megmentették, de a gyalogbetegnek tavaly halált hozott a honvédosok közönye - nem vagyok meglepve!

Mit ér a magyarságunk?

2009, szeptember 5-e, Freddy Mercury születésnapja:. vajh megint vérbe borul a homokozó??

Vágó és legújabb csapata kíméletlen harcban az ezotériával

Nincs nyugi romaügyben... De ez így nem mehet tovább! -

Rettegett Viktor

Kutyafül

Szégyen, hogy mekkora "állat" az ember!

Ali-balett négy felvonásban

Macskahalál egy kurva film miatt - következmény? Ja, az nincs ilyenért Magyarországon...

MANCSról film készülne Jean Renoval - Mi a kutyusaink emlékét itt is őrizzük

Nőből vagyunk

A Korai Fejlesztőknél soha nincs elég korán!

Párizsi bevásárlótúrán: Lafayette-től Chanelig

Somától Salma Hayek melléig

Dr. Katona Ferenc , a kicsik 1000 %-os ORVOSA

Angelina Jolie vintage-mániája - noha nála ez azért nem a spórolás, csakis a vadászat szelíd őrülete

A pénz beszól

Brüsszeli Green Week: egyetlen kelet-európai részvevőként meghívták a Zöld homlokzat-projekt gazdáját

Spórkassza: hogyan éljük túl a gázvita által kinyitott jégcsapot meg a többi nyalánkságot?

********

ANGOLTANÍTÁS ÉS FORDÍTÁS:
www.teleteacher.hu


Archívum

Fotógaléria




Fogyókúrás csirke Stahl-ruhában

Fogyókúrás csirke Stahl-ruhában

Bizony, olvasóim láthatják, hogy sokszor a mocskos szájamra veszem ezt az ikont. Ahelyett, hogy leborulva imádnám; de úgy vagyok vele, mint a jó Petőfi a Kárpátokkal: bár csodálom(?), ámde nem szeretem. Tavaly nyáron az Indexen is (Velvet, augusztus 5-i cikk) megszellőztették, hogy ez a vonzó, olaszosan buja, barna hajú harmincas Nigella Lawson, - akinek elkezdték a hírnevét itthon is megalapozni receptjei lefordításával(beguglizva 146 ezer találat róla), mivel kint nyugaton öt sikerkönyv szerzője plusz tévésztár is e jóasszony www.nigella.com/ - valahogy nagyon stahlos. Vagy neajd`isten erre gondolni is! Esetleg fordítva?? Hogy a Google-on 8100 találatot elért Stahl művésznő a nagyon nigellás... Mindkét esetben barna búgó hang, sötétbarna, hosszú kibontott haj, érzékien nevetgélős-szexis főzikélés, puszta kézzel kóstolgatás, ujjacskáról nyalogatás: íme a férfiak által vágyott mennyei harmónia a jó nő és a guszta szakácsné között...

De Stahl, akinek már könyvkiadója is van saját recepicés albumaira, akkor se reagált a koppintás vádjára. No meg ki nézi itthon a Channel 4-et, ki veszi ezt a mostanában lefordított angol könyvet? Szóval nem tudni, melyik "búgócsiga" volt előbb... Nos bocs, de nekem Stahl Judit mindig kicsit Törp-okoska női kiadása: mindent folyton nagyon agyon tud. Biztos kurvajól főz (naná, hiszen szakmája a cukrászság: A Daubnernál tanult!!!, meg drága NY-i főzősuliban), ám ahogy előadja magát...(háttérben a szakács"rabszolgákkal", akik azért csak megkímélik sok mindentől, előkészítve, megfőzve, stb. a kajáját; mert nem megy az csak úgy rigófüttyre, drága butikrongyokba öltözve, kötény nélkül elővarázsolva)Még anyának ő is legnagyszerűbb, ami azért már röhej: én talán elmondhatok MOST MÁR pár bon mot-t a szülői létről 27 és 25 éves felnőtt(?) gyerekkel a hátam mögött, de két éves kislánnyal mit tapasztalhatott ő meg pár büfin, bekakiláson, örömön-síráson, csetlés-botláson, hirtelen lázon/ijedtségen, halandzsa szavakon túl? Fontosak nagyon az első évek, de mit tudja ő, mit hoz a holnap?! Azért ne má` ez alapján ossza az észt ebben...

Szóval biztos vannak jó ötletei (bár szakemberek szerint manapság kitalálni tökúj ételt szinte lehetetlen; én mindig leírom, hogy kitől honnan jön az ihlet), de a megvalósítás sterilsége, a kimódoltsága taszító. Sajna Nigellát nem láttam még akcióban fakanállal bírkózva, de a fényképén természetesebbnek hat a mosolya. Mintha emberibb volna.;-)) Nos egy ismerőstől hallottam a mai ebédünk alapját, amit ő Stahl művésznő könyvéből vett. Tehát ma nekem ő a tiszta forrás.

Ezt követve, de átvariálva persze, négy teljes nagy csirkecombot lenyúztam (ezért fogyókúrás), citromlével és libazsírral megkentem, sóztam és olivaolajos tepsiben elkezdtem nagy lángon sütni őket. Addig kb. 80 dkg corn flakes-et (szárított kukoricapehely - mekkora cucc volt ez a hetvenesekben, angol reggeli! így vágott fel akkori barátnőm, aki anyjától külföldről kapott ilyet)mozsárban széttörtem. Egy doboz sovány joghurtban ezt elkevertem, pici sóval és egy egész tojással, hogy majd jól megkössön. A megkapatott csibelábakat ezzel a trutyival bekentem, mintha paníroznám őket. Be sütőbe, ahol egy-másfél óra melegség várta őket, nálam a grill is bekapcsolva rájuk... Félidőben megszórtam őkelméket Burkina Faso-i! bio szezámmaggal(ez az egyik legszegényebb afrikai ország: hajdanában Felső-Voltaként francia gyarmat volt. 12 és félmilliónyian lakják a három: Fehér, Vörös és Fekete-Volta folyó vidékét, Ghana és Elefántcsontpart szomszédját. Mezőgazdaságból tengődik úgy-ahogy lakossága szegénységi küszöb alatt, tehát ezzel a vásárlással irinyó-pirinyót segítettünk rajtuk. Véletlen volt, én csak szezámamgot kértem...) No ezzel is szépen pirult a fólia alatt, majd nélküle. A végén reszelt sajttal is megbolondítottam a pirosodásáig. (Ha majd fel tudom applikálni a képeket,látható, hogy guszta lett tényleg. ;-)) Nem bonyolult és hamar megvan, de a szezámmag-szemek számát én meg nem tudom adni, ahogy a sajtszálakét se... Mivel nagyon hanyag vagyok isteni druszámhoz képest és ugatom csak ezt a műfajt. :(

Kifőzött (mert akkor nem savas, hanem lúgos hatású lesz) petrezselymes - szintén sütőben pirított -krumplival adtam asztalra. Így lett finom, könnyen emészthető, izgalmas kaja. De szerintem lehet a corn flakes-et tört dióval is pótolni (nem próbáltam még.) Saláta is jó mellé.




© 2005 Lico Bt.

Tiffany díszüvegekMédiaZöld homlokzat

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció