media_140x140_1.gifmedia_105x140_1.gifmedia_105x105_1.gifmedia01.gif
media02.gif
media_140x105_1.gif
media_105x105a_1.gif

Vélemények, hozzászólások:
media@lico-art.hu


Kulturális, zenei programokról bővebbet a www.sambosi.hu,

Bemutatkozó

A város mocska

Prága - rulez!!!

"ARENA PLAZA, ahol a trend születik" - van mit dolgozni még ezen

Józsefváros mélyén, ahol a házak összebújnak...

Király utcai gusztustalanságok

Te Szent János Kórház! Atyaég!

Amerre fű nem, csak a szar terem... Felkapott környékek siráma

Linkajánló a javából

Mindenhonnan: művész-világ, A38-as hajó, emmaportal, Nádorfi Krisztina rajongói oldala, Millenáris, szigg.net, stb.

Hová, de hová menjünk???

Szerdán kezdődik a 13. SAMBOSI JAZZ FESZTIVÁL a Belvárosban

El Camino real ORSZÁGÚT

Bécsi impresziók

Bécs, noheimal: most épp Rembrandttal randiztunk

Bécsben újra: Provence-tól Egyiptomig

"Édes hazám, fogadj magadba": Dunakanyar

"Édes hazám, fogadj magadba" - Andocs

Brüsszeli hangulatok 2007- nekik - szokatlanul meleg nyarán

"Édes hazám, fogadj magadba" - Székesfehérvár

Bécsi szelet fél napra

Krakkó kis hideg falatokban - megsózva Wielickával ;-)

Auschwitz - nagyon szubjektíven

PÁRIZSi vegyes felvágott ;-))

Versailles - a pompa szinte agyon nyom

PÁRIZS a Pékek, Álmok, Rue-k, Illatok, Zenék, Stílusok egyvelege

Prága fölött az ég szivárvánnyal

Romanticseh vártúrák

Rovinj - ékszerdoboz a templom alatt

Spanyolország: mór mámor, Don Quijote, Andalúzia, Gaudí - és most már Woody Allen -Barcelonája

Franciaország ékköve: az Azúrpart

Olaszország mindig sok mediterrán örömöt kínál

Szem-szájnak, fülnek ingere

Nyomokban még Klimtet is tartalmaz

Porzik a siker útján a Spamalot-vágta

Nagyon szegények lettünk - Vekeredi László halálára (1924-2009)

Bevadult karácsony

Tág és színes a Vodka-univerzum...

Pulykát tekercseltem - karácsonyra is jó lett

Térdre borult Budapesten Leonard Cohen

Nem várt már az indián nyár beköszöntéig Cseh Tamás

Bélszín carpaccio meg a többiek : a guszta hidegtálak bármelyik évszakot feldobják

Válságkonyha juszt is jó ízekkel, ötletekkel !

RADNÓTI MIKLÓS: 100

Rántott csibe takarékos-finoman

Az a jó öreg pogácsa évezredeket köt át

Lévai Katalin kliséinek kiskertje

Flekken medvetalpakon

Stroganoff-bélszín: az egyszerű luxus

A nagy ünnepi sertéspörkölt

A tavasz nyerő párosa: fejessaláta tojásos nokedlivel...

Kocsonya - hideg napok vigasza

Mint maceszgombóc a Vatikánban....

Megkegyelmeztünk Malackának - nem került a gulyáslevesbe!

Fejjel Allahnak

Szezám csukódj! Kínai kel, karfiol csőben sütve

Töltöttkáposzta uram módjára

Magyaros minestrone után hungarikum rétes

Bableves csipetkével - sörkorcsolya felső fokon

Bombay alu Budapesten

Hrabal szárnyacskái San Francisco-ig repítenek

PC helyett PK: politikai konyha, ahol én zsidózok...

Sajtos guba, a kaják nyári Mikulása

Caesar-saláta (magyar kisöccsei)

Polpették magyarítva - sajttól borzas húsgombóckák

Dávid hala

In mermoriam Darvas Iván 1925-2007

Csíkosiszta csirkemájak, vörösborban úszó szivek

Lángos paradicsom leveskével

Brassói aprópecsenye ürügyén erdélyi emlékek

Alain Delon és Mireille Darc együtt járták Madison poros útjait a Champes-Elysées-n

Retro: "A krumplileves, az legyen kromplileves" - antinosztalgia a 3.60-as kenyér korából

SünDisznó az asztalon

Fogyókúrás csirke Stahl-ruhában

Palacsinta: a miénk aztán igazán röpül - a goffrink meg kockáshasú ;-))

Lasagne - jó magyarosan pulykából, a Hálaadás Napja főszereplőjéből

Újházy-variációink és a francia kapcsolat

Vega-gyönyör Dóritól: rántott sajt és gombafejek

Mit rejt a háromlábú csirke hasa?

Csak jó tökösen!

Fokhagyma, vámpírok - Vámpírok bálja

Lecsó (avagy Oscar-díjasan L`ecsó :-)), gyuvecs - éhhalál elleni gyorsbevetésű csodafegyver!

Barcelona töltött paprikája meg a miénk - két külön ízvilág

Bella Itália! (pár falatnyi belőled, egy szerény magyar hűtőből...)

Túrógombóc frissítve, óhohohóóó!

Márquez, Dél-Amerika forró szíve

Kusz-kusz és perzsaszőnyegek - az arab világ ajándékai

Sólet, az a kis light-os ;-) finomság

Popey, a spenót-fan tengerész

Szent-Györgyi Albert és a paprikás csirke meséje

Dobverők a tepsiben

Pizzára fel avagy tésztaság tényleg fél egészség!

Gomba: az étkek kalapos nagyasszonya

Stefánia, Te drága, annyian szeretnek!

Gyökérkezelés

Massát megmentették, de a gyalogbetegnek tavaly halált hozott a honvédosok közönye - nem vagyok meglepve!

Mit ér a magyarságunk?

2009, szeptember 5-e, Freddy Mercury születésnapja:. vajh megint vérbe borul a homokozó??

Vágó és legújabb csapata kíméletlen harcban az ezotériával

Nincs nyugi romaügyben... De ez így nem mehet tovább! -

Rettegett Viktor

Kutyafül

Szégyen, hogy mekkora "állat" az ember!

Ali-balett négy felvonásban

Macskahalál egy kurva film miatt - következmény? Ja, az nincs ilyenért Magyarországon...

MANCSról film készülne Jean Renoval - Mi a kutyusaink emlékét itt is őrizzük

Nőből vagyunk

A Korai Fejlesztőknél soha nincs elég korán!

Párizsi bevásárlótúrán: Lafayette-től Chanelig

Somától Salma Hayek melléig

Dr. Katona Ferenc , a kicsik 1000 %-os ORVOSA

Angelina Jolie vintage-mániája - noha nála ez azért nem a spórolás, csakis a vadászat szelíd őrülete

A pénz beszól

Brüsszeli Green Week: egyetlen kelet-európai részvevőként meghívták a Zöld homlokzat-projekt gazdáját

Spórkassza: hogyan éljük túl a gázvita által kinyitott jégcsapot meg a többi nyalánkságot?

********

ANGOLTANÍTÁS ÉS FORDÍTÁS:
www.teleteacher.hu


Archívum

Fotógaléria




Sajtos guba, a kaják nyári Mikulása





Fenyegetően közeledik a pénztárca-apasztó őszi áremeléshullám + vele karban az infláció, ami magasabb lesz, mint eddig. :(( Nem vagyok közgizda, nem érdekel az elmélet, miért élek szarabbul: mire jutok vele? Mert ha az is, - aki matematikailag modellezte a befeketetések kockázati hullámzását és ezért négy éve Nobel-díjat kapott,http://index.hu/gazdasag/vilag/engle070828/ - bebukott most jó sokezer dollárral, akkor én miben reménykedjek??? A várható feketeleves http://index.hu/gazdasag/magyar/elipa070829/ át fogja fazonírozni a táplálkozási és egyéb költési jószokásainkat. És nem előnyünkre, ugyi. Hát, gondoltam én, a kis realista itt e poros anyaföldön, akkor menjünk elébe a lengő lóalkatrésznek!

Alkossunk (hasunknak, hogy gyarapítsuk - kiforgatva szegény Kölcseynket, bocs) a maradékból valami kellemest! Ahogy szoktam.... Felhasználva a jobb időkben kidobásra ítélt, hányódó cuccokat. (mert sajnos még mindig nagyon pazarlunk: megveszünk sok olyan kaját, amit nem bírunk megenni és mivel elfeledkezünk róluk, ránk romlanak; aztán ha a gyerekeim nincsenek itthon, én kettőnknek nem csapok fejedelmi traktát... Mindenkinek ismerős ez a szitu, amit mostantól bizony nagyon el kéne kerülni!

Nos három kifli szomorkodott a hűtőnkben jó pár napja (ötlet: ha jégre tesszük azonnal a pékárut - nekem az a tapasztalatom -, sokkal tovább eláll frissen, mélyhűtés után is; így mikrózva pár napig finom), aminek - szomorkodás, magány, tönkremenés/kiszáradás, stb. - véget kellett vetni ;-))! Volt még ugyanott kb. 10 dkg-nyi maradék márványsajt is, meg 1 picike darab nectarine-nak nevezett, szintén keményre szikkadt régi sajtika a cicabenzineséktől (from Lehel piac). Három felnőttnek vacsorának így külön-külön, szinte semmi. Viszont kicsi tej, tejszín, cseppnyi olivaolaj és némi fantázia után, EBBŐL nagyon hamar - 20 perc se volt az előkészítés+sütés - ehettük is a fincsi sajtos gubámat! Ha már a mézes-édes mákosnak akkor respektje van karácsonykor http://www.lico-art.hu/media/archivum.php?cikk=76, arra gondoltam, hogy sósan se lehet rossz ez...

Na, és itt most - Tekintetes Bíróság! - őszinte vallomás következik, megbánóan feltáró jellegű. Nem tudom, hogy a sztárok sztárjai: pl. Jamie Oliver (noha ő még emberszabásúnak tűnik a többihez képest mindenképp!) vagy Stahl főgésa-nagysága valaha be szokta-e ismerni "ecccerazéletben", hogy mit és hogyan szúrt el a konyhájában. Amikor én néha főzőműsort látok, ott mindig csodarucikban, kötény nélkül, talpig drága manikűrben, ragyogó mosollyal készíti mindenki az ételeket; számukra nincs zavaró ételbűz/gőz, az óhatatlanul keletkező hulladékból mocsok és összevisszaság, csak a patikatisztaság azonnal!!!; csupán a fényesre nyalt fazék-mennyország tündököl a mosolygóan sürgő-forgó aty/anyaistennel a közepén. ;-D Mindig minden tutira sikerül ebben a megtestesült hazug mámorban... Engem a világból ki lehet ezzel kergetni, annyira műmájer és köze sincs a való helyzethez, amiben bizony belefér az elfüstölt étel, kifutó leves, büdösen sistgergő olajfolt! Na, de én csak mezei háziasszonyból v agyok tehát, most azért valamit kicsit elszúrtam, helyesebben elsóztam; erre mondják, szerelmes a szakács... Hmm. Vagy figyelmetlen. Azért???

Mert a kiolajozott jénaiba lefektetett szépen felkarikázott kiflikre eléggé nagy lendülettel szórtam a zöldfűszeres keveréket ízfokozónak, látványnak. Épp csak azt elfelejtve, hogy az biza már magában eleve sós is... Emellett a tejjel meglocsolt sorokra márványsajtot is tördeltem, ami úgyszintén ilyen, mint tudjuk. Így rétegeztem lelkesen négy emeletet tejjel zuhanyozott kiflikből, sajtdarabokból, tengerisós margaringöböcskékből (hogy elfogyjon végre) és főzőtejszínből. Nem esett le sajnos, hogy ennyi nátriumclorid azért már csak nem kéne ;-))) Sokan sokszor mondják-kutatják-írják régóta már http://www.elelmezesvezetok.hu/szamok/02/03/12.htm, hogy ebből is megárt a túlzás, veszélyes, mert magas vérnyomást okoz! És én már tulképp le is szoktam erről a veszett szórásról, paradicsomot, paprikát régen nem eszek sósan. Most mégis becsúszott a gikszer...

A végére meg ráreszeltem épp csak dísznek azt a kevéske, kicsit fanyarkás, narancsszínű, már keményre száradt nectarine sajtot. Kb. tíz perc sütögetés után a száraz péksüti éppúgy megszottyosodott, és összeért a több ízzel, mint téli ünnepi édestestvére, a mákosguba. Látványnak ugyanolyan szép! DE ez most inkább bor- főleg sörkorcsolyának lett volna kiváló a maga kicsit túlzott aromájával. Annak viszont tényleg tudom javasolni!! Mutatós, meleg és elegáns, emellett olcsó: minden fridzsider- maradékot felszív (lehet bele sonkaszálakat is keverni, picit tán tejfölözni, többféle sajttal bolondítani,stb.) és jó laktató is. Hárman pukkadásig teltünk a három kifliből... Szóval ehető volt ez finom ropogós-omlós, csak dominált benne a sósság. De ha valaki odafigyel - ahogy én most sajna NEM! - az arányokra, a fűszerezés, sózás finoman precíz műveletére, akkor ez vele nem fordulhat elő... De tudjuk, más kárán tanul az okos...




© 2005 Lico Bt.

Tiffany díszüvegekMédiaZöld homlokzat

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció