media_140x140_1.gifmedia_105x140_1.gifmedia_105x105_1.gifmedia01.gif
media02.gif
media_140x105_1.gif
media_105x105a_1.gif

Vélemények, hozzászólások:
media@lico-art.hu


Kulturális, zenei programokról bővebbet a www.sambosi.hu,

Bemutatkozó

A város mocska

Prága - rulez!!!

"ARENA PLAZA, ahol a trend születik" - van mit dolgozni még ezen

Józsefváros mélyén, ahol a házak összebújnak...

Király utcai gusztustalanságok

Te Szent János Kórház! Atyaég!

Amerre fű nem, csak a szar terem... Felkapott környékek siráma

Linkajánló a javából

Mindenhonnan: művész-világ, A38-as hajó, emmaportal, Nádorfi Krisztina rajongói oldala, Millenáris, szigg.net, stb.

Hová, de hová menjünk???

Szerdán kezdődik a 13. SAMBOSI JAZZ FESZTIVÁL a Belvárosban

El Camino real ORSZÁGÚT

Bécsi impresziók

Bécs, noheimal: most épp Rembrandttal randiztunk

Bécsben újra: Provence-tól Egyiptomig

"Édes hazám, fogadj magadba": Dunakanyar

"Édes hazám, fogadj magadba" - Andocs

Brüsszeli hangulatok 2007- nekik - szokatlanul meleg nyarán

"Édes hazám, fogadj magadba" - Székesfehérvár

Bécsi szelet fél napra

Krakkó kis hideg falatokban - megsózva Wielickával ;-)

Auschwitz - nagyon szubjektíven

PÁRIZSi vegyes felvágott ;-))

Versailles - a pompa szinte agyon nyom

PÁRIZS a Pékek, Álmok, Rue-k, Illatok, Zenék, Stílusok egyvelege

Prága fölött az ég szivárvánnyal

Romanticseh vártúrák

Rovinj - ékszerdoboz a templom alatt

Spanyolország: mór mámor, Don Quijote, Andalúzia, Gaudí - és most már Woody Allen -Barcelonája

Franciaország ékköve: az Azúrpart

Olaszország mindig sok mediterrán örömöt kínál

Szem-szájnak, fülnek ingere

Nyomokban még Klimtet is tartalmaz

Porzik a siker útján a Spamalot-vágta

Nagyon szegények lettünk - Vekeredi László halálára (1924-2009)

Bevadult karácsony

Tág és színes a Vodka-univerzum...

Pulykát tekercseltem - karácsonyra is jó lett

Térdre borult Budapesten Leonard Cohen

Nem várt már az indián nyár beköszöntéig Cseh Tamás

Bélszín carpaccio meg a többiek : a guszta hidegtálak bármelyik évszakot feldobják

Válságkonyha juszt is jó ízekkel, ötletekkel !

RADNÓTI MIKLÓS: 100

Rántott csibe takarékos-finoman

Az a jó öreg pogácsa évezredeket köt át

Lévai Katalin kliséinek kiskertje

Flekken medvetalpakon

Stroganoff-bélszín: az egyszerű luxus

A nagy ünnepi sertéspörkölt

A tavasz nyerő párosa: fejessaláta tojásos nokedlivel...

Kocsonya - hideg napok vigasza

Mint maceszgombóc a Vatikánban....

Megkegyelmeztünk Malackának - nem került a gulyáslevesbe!

Fejjel Allahnak

Szezám csukódj! Kínai kel, karfiol csőben sütve

Töltöttkáposzta uram módjára

Magyaros minestrone után hungarikum rétes

Bableves csipetkével - sörkorcsolya felső fokon

Bombay alu Budapesten

Hrabal szárnyacskái San Francisco-ig repítenek

PC helyett PK: politikai konyha, ahol én zsidózok...

Sajtos guba, a kaják nyári Mikulása

Caesar-saláta (magyar kisöccsei)

Polpették magyarítva - sajttól borzas húsgombóckák

Dávid hala

In mermoriam Darvas Iván 1925-2007

Csíkosiszta csirkemájak, vörösborban úszó szivek

Lángos paradicsom leveskével

Brassói aprópecsenye ürügyén erdélyi emlékek

Alain Delon és Mireille Darc együtt járták Madison poros útjait a Champes-Elysées-n

Retro: "A krumplileves, az legyen kromplileves" - antinosztalgia a 3.60-as kenyér korából

SünDisznó az asztalon

Fogyókúrás csirke Stahl-ruhában

Palacsinta: a miénk aztán igazán röpül - a goffrink meg kockáshasú ;-))

Lasagne - jó magyarosan pulykából, a Hálaadás Napja főszereplőjéből

Újházy-variációink és a francia kapcsolat

Vega-gyönyör Dóritól: rántott sajt és gombafejek

Mit rejt a háromlábú csirke hasa?

Csak jó tökösen!

Fokhagyma, vámpírok - Vámpírok bálja

Lecsó (avagy Oscar-díjasan L`ecsó :-)), gyuvecs - éhhalál elleni gyorsbevetésű csodafegyver!

Barcelona töltött paprikája meg a miénk - két külön ízvilág

Bella Itália! (pár falatnyi belőled, egy szerény magyar hűtőből...)

Túrógombóc frissítve, óhohohóóó!

Márquez, Dél-Amerika forró szíve

Kusz-kusz és perzsaszőnyegek - az arab világ ajándékai

Sólet, az a kis light-os ;-) finomság

Popey, a spenót-fan tengerész

Szent-Györgyi Albert és a paprikás csirke meséje

Dobverők a tepsiben

Pizzára fel avagy tésztaság tényleg fél egészség!

Gomba: az étkek kalapos nagyasszonya

Stefánia, Te drága, annyian szeretnek!

Gyökérkezelés

Massát megmentették, de a gyalogbetegnek tavaly halált hozott a honvédosok közönye - nem vagyok meglepve!

Mit ér a magyarságunk?

2009, szeptember 5-e, Freddy Mercury születésnapja:. vajh megint vérbe borul a homokozó??

Vágó és legújabb csapata kíméletlen harcban az ezotériával

Nincs nyugi romaügyben... De ez így nem mehet tovább! -

Rettegett Viktor

Kutyafül

Szégyen, hogy mekkora "állat" az ember!

Ali-balett négy felvonásban

Macskahalál egy kurva film miatt - következmény? Ja, az nincs ilyenért Magyarországon...

MANCSról film készülne Jean Renoval - Mi a kutyusaink emlékét itt is őrizzük

Nőből vagyunk

A Korai Fejlesztőknél soha nincs elég korán!

Párizsi bevásárlótúrán: Lafayette-től Chanelig

Somától Salma Hayek melléig

Dr. Katona Ferenc , a kicsik 1000 %-os ORVOSA

Angelina Jolie vintage-mániája - noha nála ez azért nem a spórolás, csakis a vadászat szelíd őrülete

A pénz beszól

Brüsszeli Green Week: egyetlen kelet-európai részvevőként meghívták a Zöld homlokzat-projekt gazdáját

Spórkassza: hogyan éljük túl a gázvita által kinyitott jégcsapot meg a többi nyalánkságot?

********

ANGOLTANÍTÁS ÉS FORDÍTÁS:
www.teleteacher.hu


Archívum

Fotógaléria




Flekken medvetalpakon





A nyár a sütögetés, flekkenzés, - Amerikából begyűrűzve elegánsabban - a BBQ=barbecue szezonja.... Kedvelt kerti/teraszi elfoglaltság,(a füstölést azért illik a szomszéddal megbeszélni, hátha ő nem örül annyira a dolognak ;-)), amire különféle szekták alakulnak. Mindenki törekszik a tökéletes grillezésre, a mennyei pácolásra, a sütési idő optimalizálására, és ez legalább olyan hevű kirohanásokat generál, mint a Tragédia bizánci színéből ismert homousion vagy a homoiusion hitvita a kereszténység hajnalán http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2017-mi-a-kulonbseg-a-homousion-es-a-homoiuision-kozott... Még az a szerencse, hogy ma már a legelfajultabb szócsaták után is csak a húsok, zöldségek, halak alá gyújtanak parazsat eredményező máglyát és nem a vitában vesztes fél popsiját nyaldossák lelkesen a lángok ! ;-)) Persze ez a szabadtéri ténykedés a klasszikus Vörösmarty-féle jó mulatság, férfimunka - tipikus esete. Ezért nem kell félni, én a képen poénból



csak a 95 forintos csodakötényemet + rengő tokámat villogtatom (ebből is látszik, hogy nálunk no photoshop, pedig rám férne!), a sütésbe nem barmoltam bele. 1 percig se én kezeltem a sütőt!! Nők ebbe nem is szoktak belefolyni, csak a köret-, salátakészítés, terítés majd az imádott mosogatás terén. Senki férfinép szíve nem szoruljon össze (ha olvas, xxx neki érte), hisz az irányítás egy percig nem csúszott ki férjuram kezéből. ;-))

Ahogy az is faktum együttlétünk három évtizede alatt, hogy ő a piaci beszerző, a hentesboltok, zöldségesstandok, piacok szerelmetes törzsvevője. Én még nagyon húst nem vettem - kivéve az előre csomagoltat - mert nem értek túlzottan hozzá. Ő meg igen. (na de vagyok annyira intelligens, hogy ezt be is ismerem) Most is a Lehelről nagyon szép, friss tarját hozott, kb. 8 szeletet. Ez a fajta csontos, kicsit zsíros is, ezért erre pont jó: mert így a parázson sülés nem szárítja ki, hanem omlós és porhanyósan finom marad. Mivel hirtelen ötlettől vezérelve csináltuk ezt a szabadtéri műsort, nem volt időnk hosszas pácolgatásra, tutujgatásra. Igen, tudjuk a szentenciát: egy napig érlelni kéne mustáros, esetleg sörös, fűszeres oldatban , de ezek most annyira kellemes anyagúak voltak, hogy elégnek bizonyult a sütés előtt fűszerezésük is.

Uram is az "ahogy esik, úgy koppan =ami van, éppen abból"-elvet vallja: ezért került rájuk só, bors, rozmaring. Addig, amíg az erkélyen megindult a parázsgyártás - ami hosszabb ideig tart gyakran, mint maga a sütés - feltettük főni a krumplit. Én pedig nekivágtam a salátaprojektnek, hogy médianyelven is vartyogjak valamit itt. ;-) Gyönyörű kemény paradicsomokból - 8-10 közepes darab - szeleteket vágtam, amiket összekevertem egy üvegtálban a vékonyra felszabdalt fejnyi vöröshagymával és két gerezd fokhagymával. Beletördeltem 10 dkg-nyi márványsajtot, ráöntöttem pici narancsjuice-t, sóztam-borsoztam, zöldfűszereztem. Természetesen az extraszűz olivaolaj aranycseppjei se hiányozhattak.

Kint már füstölgött a férjem ;-) - kicsit szó szerint is, mert kevés volt már a faszén - de azért pirultak a szeletek, áradtak a bíztató illatok... Amikor asztalhoz csődített minket, tökre úgy tűnt, minden rendben, falhatunk végre. DE A SÜTÉS FURMÁNYOS DOLOG! Kívülről úgy látszik,hogy teljesen korrekt, megvan a ropogós, piros gusztosos védőburka, csak rágni kell. Ám belül gyakran nyers még! És a sertéshúsnál ez életveszélyes! A botulizmus nevű kórság kapható el így, ami halálos fertőzés, mert megbénít minden szervet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Botulizmus Ugyanez a baktérium vagy mi van a most annyira divatba jött botoxinjekciókban is, ami pici adagban ugyanúgy lebénítja az arc mozgatóidegeit kisimítva a megfáradt ráncos bőrt. Nagyban űzve a szépségszabásznál ezt a "sportot" tiszta lárvapofa mered végül emberi arc helyett a tükörbe. Példák a sztárvilág hülyéi között a végtelenségigi röhöghetők.

Szóval pár szeletet visszaszáműztünk a máglyára, amíg annyira meg nem sültek, hogy a belsejük fehéres nem lett. Ebből nem szabad engedni! Utána dijoni mustárrral kentük végig a omlósra vált tarját, nagyon kellemes az a csípós íz a fanszenes bukéra. Köretnek héjában főtt burgonya volt, amit félbevágott felükre állítva - medvetalpukon - sütöttem meg a sütőben. A végén pici borsot szórtam mindegyikükre. A flekken bepácolva is mélyhűthető, de már faszénen megsülve is eltehető fagyasztani. Ha csak pár szelet marad, ami egy társaságnak kevés lenne élvezkedni, készülhet belőle a már megzenésített gyuvecs



http://www.lico-art.hu/media/cikkek.php?cikk=40 is: a képen a már kisütött és mélyhűtésből felengedett két szelet tarját használtam fel gyuvecsre - ez elég volt 4 személyre. Igaz, hogy a húsokat kettévágva tettem a krumpliágyra, de a lecsóba belefőztem sajtos kobászkákat, tehát a vérszomj azért ki lett elégítve ;-))...




© 2005 Lico Bt.

Tiffany díszüvegekMédiaZöld homlokzat

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció